FAQ – Veelgestelde vragen

Helpful Information

Waar zit Naomi Vonk Fotografie gevestigd?

Ik, Naomi Vonk Joosten zit gevestigd in Arnhem 6824 BN (Gelderland) in de stad met Sonsbeek park, Veluwe en de Postbank om de hoek.
Btw-Nummer: NL003231216B20 
KvK-Nummer: 66102391 
Mail: naomivonkfotografie@gmail.com

Fotoreportage

Voorafgaand aan de fotoshoot ontvang je de informatie over de kosten. Het totaalbedrag van de shoot dient vooraf betaalt te zijn. Contante betaling is mogelijk na overleg. Niet tijdige betaling kan leiden tot opschorting van de fotoshoot of het toezenden van de foto’s. Nadat het openstaande bedrag is voldaan worden de foto’s toegezonden.

Naomi Vonk Fotografie specialiseert zich op zwangerschap, geboorte en newborn fotografie maar fotografeert ook gezinnen, de liefde, boudoir en bruiloften. Heb je vragen of een ander idee? Stel ze gerust. Ik sta open voor veel!

Betaling

Na de aanbetaling van 50% of het hele bedrag is de boeking definitief.

De klant dient de factuur te betalen binnen de betalingstermijn van 14 dagen.

Eventuele kosten voor de locatie van de fotoshoot komen voor jullie rekening.

Een fotoshoot bij Naomi Vonk Fotografie is exclusief parkeer en verzendkosten.

Annulering

Iedereen kan ziek worden en in dat geval plannen we gewoon een nieuwe datum in. De klant kan de opdracht annuleren tot uiterlijk 24 uur voor de datum van de opdracht. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van de fotosessie wordt €50,- in rekening gebracht. Dit bedrag is voor de gereserveerde tijd, de voorbereidingen van de shoot en het niet meer kunnen plannen van een vervangende shoot in die tijd. Telefonische bereikbaarheid is de eigen verantwoordelijkheid van de klant. Restitutie is niet mogelijk na betaling en gemaakte afspraken.

Wat als het regent

Wanneer de weervoorspellingen niet optimal zijn houden wij contact met elkaar om te kijken hoe het op de dag van shooten gaat zijn. Is het echt slecht weer dan verzetten we de shoot naar een nieuwe datum.

Schade

Indien er schade is ontstaan aan de apparatuur en randapparatuur van Naomi Vonk Fotografie op locatie door toedoen van de klant, dan zullen de kosten op de klant verhaald worden.

Eigen stijl

Fotografie is een kwestie van creativiteit en eigen smaak. Je kunt in mijn portfolio zien en lezen wat mijn stijl is. Als je een shoot bij Naomi Vonk Fotografie boekt, ga je akkoord met mijn stijl. Hier kan je later niet op terugkomen en geld retourneren om deze reden is niet mogelijk

Welke kleding is het beste om te dragen?

Het belangrijkste is dat jij je comfortable voelt in wat je draagt. Maar kleding met strepen en figuren zullen afleiden op de foto en ik zou het daarom afraden. Ook omdat de één er veel meer uit kan springen op de foto dan de ander.Ik vind aardetinten zoals beige/wit, groen, (roest)bruin maar ook blauw altijd mooi en zal deze kleuren dan ook aanraden.

Waar worden de foto’s gemaakt?

Ik gebruik vaste buitenlocaties waar ik graag fotografeer. Dit is in de duinen op de Postbank of bij het water. Fotoshoots binnen vinden bij jullie thuis plaats.
Newborn baby’s fotografeer ik bij jullie thuis. Het liefst in jullie slaapkamer op een groot wit bed of ergens waar veel lichtinval is.
Mocht je zelf een leuke locatie in gedachten hebben dan is dit in overleg natuurlijk ook mogelijk.

Hoe werkt client closet?

Ik heb een selectie met verschillende lange jurken die geleend mogen worden tijdens een fotoshoot.
Als je hier gebruik van wilt maken is het handig als je dit van tevoren aangeeft zodat ik hier rekening mee kan houden.

Wanneer is het de beste tijd om een zwangerschaps/newborn fotoshoot in te plannen?

Ik fotografeer een zwangerschap het liefst tussen de 32ste en 35ste week. Je mag natuurlijk ook zelf kiezen wanneer je de shoot graag zou willen houden. Voor een newbornshoot raad ik aan om mij je uitgerekende datum te mailen. Zo kan ik rekening houden met wanneer de shoot ongeveer zal gaan plaats vinden. Een newborn fotografeer ik het liefst in de eerste twee weken na de geboorte.

Hoeveel foto’s ontvangen we?

Tijdens een fotoreportage schiet ik genoeg foto’s. In het begin test ik het licht, verschillende composities, scherpte en diepte. Deze foto’s zijn voorbereidingen op de uiteindelijke foto’s.

Op welke manier ontvangen we de foto’s?

Wanneer de aanbetaling voldaan is plannen wij een datum voor de shoot in. Na afloop van de fotoshoot kan je mij de rest contant betalen of stuur ik je een factuur die binnen 2 weken voldaan dient te zijn. Je kan de foto’s via een prive online galerij bekijken en extra foto’s kiezen. Als alles betaald is ontvangen jullie binnen twee weken de foto’s in hoge resolutie, zonder logo, via Wetransfer.com. Het ontvangen en openen van de foto’s werkt zeer eenvoudig en is erg snel op deze manier. Vergeet de bestanden niet direct op te slaan op je computer of laptop want ze blijven maar voor een korte periode beschikbaar. Ze zullen alleen zichtbaar zijn voor jullie en niet voor anderen.

(Ik breng extra kosten in rekening als ik de bestanden opnieuw moet versturen).

Ik heb een foto in het zwart-wit ontvangen, kan ik deze ook krijgen in kleur?

Heb je een foto alleen in zwart-wit ontvangen en niet in kleur? Dit heb ik dan met een reden gedaan. De zwart-witte oogt puurder, strakker of liefdevoller. Ik bewerk deze dan ook niet terug naar kleur.

Ik woon niet in de buurt, kan ik jou wel boeken?

Ja dat kan! Ik verplaats mij over heel Nederland en zelfs naar België. Ik ben dan ook overal beschikbaar. De reiskosten zijn inbegrepen bij de prijs binnen omgeving arnhem tot een maximaal van 100 kilometer. Woon je buiten de straal van 100 kilometer vanaf Arnhem reken ik met een ander tarief, afhankelijk van afstand en locatie.

Wat als het onverwachts een keizersnede wordt?

Ook dit gedeelte hoort bij een bevallingsreportage, afhankelijk van het medisch personeel beslissen we samen of ik mee mag. Kan dit niet dan wacht ik tot dit voorbij is en fotografeer ik alsnog de momenten die daarna komen.

Auteursrecht van de foto’s.

Het auteursrecht van de foto’s blijft te allen tijde bij de fotografe. De klant geeft de fotografe bij het bevestigen van de afspraak toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor haar website, blog, social media platformen, fotowedstrijden enz. Hiervoor wordt geen vergoeding of restitutie gegeven. Wanneer de klant dit niet wilt, dan dient de klant dit vooraf kenbaar te maken aan de fotografe.

Het is niet mogelijk om de RAW bestanden op te vragen. Dit is en blijft ten alle tijden eigendomsrecht van Naomi Vonk Fotografie.

Het is absoluut niet toegestaan de geleverde foto’s in andere bewerkingen, uitsnedes enz. op social media te plaatsen met verwijzing naar Naomi Vonk Fotografie.

Ivm copyright is het niet toegestaan om mijn foto's zelf na te bewerken of hier filters overheen te plaatsen.
Daarnaast steek ik heel veel tijd in de nabewerking van mijn foto's. Zodat deze in lijn zijn met de rest van al mijn andere werk. Als jullie mijn foto's zelf nabewerken, geeft dit een onrealistisch beeld over mijn werk, voor potentiële klanten.

Naomi Vonk Fotografie heeft te allen tijde het recht deze voorwaarden en/of de inhoud van de site en de prijzen te wijzigen. Men mag de foto’s niet voor commerciële doeleinden gebruiken zonder dit vooraf besproken te hebben met Naomi Vonk Fotografie. Bronmelding blijft dan ook verplicht.

Naamsvermelding en taggen op social media en andere kanalen wordt altijd gewaardeerd!

Komt onze foto online te staan?

Ik ben ontzettend trots op de foto’s die ik maak en ik deel ze daarom ook graag! Door mijn foto’s worden ook andere mensen bekend met mijn fotografie. Ik zal nooit foto’s zonder toestemming plaatsen en wij leggen daarom ook alle afspraken van te voren schriftelijk vast.

Wat als ik jullie geboorte mis?

Het blijft altijd een risico van het vak dat ik later, of net te laat ben. Ik fotografeer dan direct vanaf het moment dat ik aankom.

Privacy en persoonsgegevens

Naomi Vonk Fotografie zal nooit persoonlijke gegevens openbaar maken of doorgeven aan derden.

Wetransfer

Foto’s downloaden via Wetransfer

Wetransfer is een online programma waarmee ik alle foto’s in een keer naar jullie emailadres kan verzenden.

 Wanneer ik je foto’s gemaakt en bewerkt heb, verstuur ik de foto’s via WeTransfer. WeTransfer is een internet dienst die ons gratis alle foto’s/bestanden in een keer via het internet naar de klant laat versturen.

Stap 1

In je mailbox ontvang je van WeTransfer een mail met daarin als onderwerp " naomivonkfotografie@gmail.com heeft je een bestand gestuurd via WeTransfer ” In deze email vind je de downloadlink. Belangrijk is om de foto’s op een vaste computer of laptop te downloaden. Via je telefoon of tablet lukt dit niet vanwege de te grote bestanden.

Stap 2

Klik vervolgens op de downloadknop die te vinden is in de e-mail. Automatisch wordt je doorverwezen naar de website van WeTransfer.

(De link die je boven in de adresbalk ziet is alleen voor jullie en voor ons zichtbaar. Niemand anders kan bij jullie foto’s)

Stap 3

Wanneer er op downloaden is geklikt wordt er automatisch een ZIP bestand gedownload. Het ZIP bestand kun je terugvinden in het mapje downloads op je computer. Afhankelijk van je internetverbinding kan het even duren voordat de foto’s gedownload zijn.

Stap 4

Als het downloaden klaar is dubbelklik je op het ZIP bestand dat zojuist gedownload is. De foto’s worden nu automatisch uitgepakt en in een map gezet. Vervolgens klik je op de map die verschijnt en zo kan je de foto’s gelijk zien.

Ik hoop dat het downloaden van de foto’s via WeTransfer op deze manier duidelijk is. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

Contact

Naomi

Blog

Sunny Moon Stars

6881RK Velp

KVK 66102391

BTW NL003231216B20

naomivonkfotografie@gmail.com

Follow

  • Facebook
  • Instagram
other.png
dupho-membership-500px.jpeg
Woordlogo Bellyprint.png
Outlook-0rhgpwlm.png
161740752_1019620215111362_7806847066748

©2020 all copyrights by naomivonk.nl.