FAQ – Veelgestelde vragen & AV

Helpful Information

Waar zit Naomi Vonk Fotografie gevestigd?

Ik, Naomi Vonk Joosten zit gevestigd in Arnhem 6824 BN (Gelderland) in de stad met Sonsbeek park, Veluwe en de Postbank om de hoek.
Btw-Nummer: NL003231216B20 
KvK-Nummer: 66102391 
Mail: naomivonkfotografie@gmail.com

Naomi Vonk Fotografie is gespecialiseerd in zwangerschap, geboorte en newborn fotografie maar fotografeert ook gezinnen, de liefde, boudoir en bruiloften. Heb je vragen of een ander idee? Stel ze gerust. Ik sta voor veel open!

De klant geeft de fotografe bij het bevestigen van de afspraak toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor haar website, portfolio, blog, social media platformen, fotowedstrijden, flyers, exposities etc. Hiervoor wordt geen vergoeding of restitutie gegeven. Indien de klant dit niet wil, dient dit voorafgaand aan de sessie via de mail naar naomivonkfotografie@gmail.com kenbaar gemaakt te worden.

Prijs, betaling, korting en meerwerk

-Voorafgaand aan de fotoshoot ontvang je de informatie over de kosten van de shoot en wat je ervoor krijgt.

-Een datum staat pas definitief vast na het voldoen van de aanbetaling van 50% of het hele bedrag. Contante betaling is bij mij altijd mogelijk.

-Niet tijdige betaling kan leiden tot opschorting van de fotoshoot of het toezenden van de foto’s.

 

-Nadat het openstaande bedrag is voldaan worden de foto’s toegezonden.


-De klant dient de factuur te betalen binnen de betalingstermijn van 7 dagen.


-Eventuele kosten voor de locatie van de fotoshoot komen voor de rekening van de klant.

-Een fotoshoot bij Naomi Vonk fotografie is exclusief reis, parkeer & verzendkosten.


-Indien er sprake is van meerwerk en/of hogere kosten tijdens of na een fotoshoot, welke noodzakelijk waren, komen deze kosten of vergoeding voor meerwerk voor rekening van de klant. Dit wordt altijd tijdens of na de shoot door de fotografe met de klant gecommuniceerd.


-Indien de klant gehoor heeft gegeven aan een oproep voor portfolio materiaal, gebruik heeft gemaakt van korting in ruil voor promotiedoeleinden en deze overeenkomst wil ontbinden na het opleveren van de reportage, dan vervalt de gegeven korting en dient het volledig bedrag van de standaard reportage kosten alsnog voldaan te worden.

Annulering

Iedereen kan ziek worden en in dat geval plannen we gewoon een nieuwe datum in. De klant kan de opdracht annuleren tot uiterlijk 48 uur voor de datum van de opdracht. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang van de fotosessie wordt €50,- in rekening gebracht. Dit bedrag is voor de gereserveerde tijd, de voorbereidingen van de shoot en het niet meer kunnen plannen van een vervangende shoot in die tijd. Telefonische bereikbaarheid is de eigen verantwoordelijkheid van de klant. Restitutie is niet mogelijk na betaling en gemaakte afspraken.

weer

Wanneer de weervoorspellingen niet optimal zijn houden wij contact met elkaar om te kijken hoe het op de dag van shooten gaat zijn. Is het echt slecht weer dan verzetten we de shoot naar een nieuwe datum.

Schade

-Naomi Vonk Fotografie is niet aansprakelijk voor lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt tijdens de fotoshoot, tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de zijde van de fotografe.

-Naomi Vonk Fotografie geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit het gebruik van haar diensten. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, verlies van haar gegevens dat voortkomt uit technische schade, vertragingen, niet aankomen, of verkeerde aflevering, en alle onderbrekingen van diensten veroorzaakt door derden.


-Indien niet aan de genoemde voorwaarden kan worden voldaan of tussentijds punten worden gewijzigd welke niet aan de algemene voorwaarden voldoen kan Naomi Vonk Fotografie het contract te allen tijde eenzijdig opzeggen.


-Indien er schade is ontstaan aan de apparatuur en randapparatuur van Naomi Vonk Fotografie op locatie door toedoen van de klant, dan zullen de kosten op de klant verhaald worden.

Eigen stijl

Fotografie is een kwestie van creativiteit en eigen smaak. Je kunt in de portfolio van Naomi Vonk Fotografie zien en lezen wat de stijl van de fotograaf is. Als je een reportage bij Naomi Vonk Fotografie boekt, ga je akkoord met de stijl van de fotograaf. Hier kan je later niet op terugkomen en is geld retourneren om deze reden niet mogelijk.

Welke kleding is het beste om te dragen?

Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in wat je draagt. Maar kleding met strepen en figuren zullen afleiden op de foto en ik zou het daarom afraden. Ook omdat de één er veel meer uit kan springen op de foto dan de ander. Ik vind aardetinten zoals (roest)bruin/beige, wit, groen maar ook blauw altijd mooi en zal deze kleuren dan ook aanraden.

Waar worden de foto’s gemaakt?

Ik gebruik vaste buitenlocaties waar ik graag fotografeer. Dit is in de duinen op de Postbank, kasteel Rozendaal of bij het water nabij Groesbeek. Fotoshoots binnen vinden bij jullie thuis plaats. Newborn baby’s fotografeer ik bij jullie thuis. Het liefst in jullie slaapkamer op een groot wit bed of ergens waar veel lichtinval is.

Mocht je zelf een leuke locatie in gedachten hebben dan is dit in overleg natuurlijk ook mogelijk.

Hoe werkt client closet?

Ik heb een selectie met verschillende lange jurken die geleend mogen worden tijdens een fotoshoot.
Als je hier gebruik van wilt maken is het handig als je dit van tevoren aangeeft zodat ik hier rekening mee kan houden.

Wanneer is het de beste tijd om een zwangerschaps/newborn fotoshoot in te plannen?

Ik fotografeer een zwangerschap het liefst tussen de 32ste en 35ste week. Je mag natuurlijk ook zelf kiezen wanneer je de shoot graag zou willen houden. Voor een newbornshoot raad ik aan om mij je uitgerekende datum te mailen. Zo kan ik rekening houden met wanneer de shoot ongeveer zal gaan plaats vinden. Een newborn fotografeer ik het liefst in de eerste twee weken na de geboorte.

Afleveren

-Alle bewerkte foto’s worden afgeleverd in een online galerij, deze zijn voorzien van een watermerk. Hierin heb je zelf de keuze om jou favoriete foto’s te selecteren. Het is altijd mogelijk om extra foto’s bij te kopen voor de prijs van €8,- per bestand, tenzij anders afgesproken.


-Na de volledige betaling van het factuurbedrag ontvang je de gekozen foto’s in hoge resolutie zonder watermerk via Wetransfer.com.


-Het ontvangen en openen van de foto’s werkt zeer eenvoudig en is erg snel op deze manier. Vergeet de bestanden niet direct op te slaan op je computer of laptop want ze blijven maar voor een korte periode beschikbaar. Ze zullen alleen zichtbaar zijn voor jullie en niet voor anderen.

-De downloadlink van deze foto’s is max. 7 dagen beschikbaar dus denk er aan om de foto’s op tijd te downloaden. Bij het opnieuw moeten verzenden van de downloadlink wordt er €10,- in rekening gebracht.


-De foto’s worden verzonden via Wetransfer. Het ontvangen en openen van de foto’s werkt zeer eenvoudig en is erg snel op deze manier. De link is een aantal dagen beschikbaar en is alleen zichtbaar voor de klant. Bij het openen van de link sla de foto’s gelijk op. De klant is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de fotobestanden, vanaf het moment van versturen.

Foto’s downloaden via Wetransfer

Wetransfer is een online programma waarmee Naomi Vonk Fotografie alle foto’s in een keer naar de opdrachtgever kan verzenden via de mail.
WeTransfer is een internet dienst die ons gratis alle foto’s/bestanden in een keer via het internet naar de klant laat versturen.

Stap 1

In je mailbox ontvang je van WeTransfer een mail met daarin als onderwerp
" naomivonkfotografie@gmail.com heeft je een bestand gestuurd via WeTransfer ” In deze email vind je de download link. Belangrijk is om de foto’s op een vaste computer of laptop te downloaden. Via je telefoon of tablet lukt dit niet vanwege de te grote bestanden.


Stap 2
Klik vervolgens op de download knop die te vinden is in de e-mail. Automatisch wordt je doorverwezen naar de website van WeTransfer.
(De link die je boven in de adresbalk ziet is alleen voor jullie en voor ons zichtbaar. Niemand anders kan bij jullie foto’s)


Stap 3
Wanneer er op downloaden is geklikt wordt er automatisch een ZIP bestand gedownload. Het ZIP bestand kun je terugvinden in het mapje downloads op je computer. Afhankelijk van je internetverbinding kan het even duren voordat de foto’s gedownload zijn.


Stap 4
Als het downloaden klaar is dubbelklik je op het ZIP bestand dat zojuist gedownload is. De foto’s worden nu automatisch uitgepakt en in een map gezet. Vervolgens klik je op de map die verschijnt en zo kan je de foto’s gelijk zien.
Ik hoop dat het downloaden van de foto’s via WeTransfer op deze manier duidelijk is.

Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

Ik heb een foto in het zwart-wit ontvangen, kan ik deze ook krijgen in kleur?
 

Heb je een foto alleen in zwart-wit ontvangen en niet in kleur? Dit heb ik dan met een reden gedaan. De zwart-witte oogt puurder, strakker of liefdevoller. Ik bewerk deze dan ook niet terug naar kleur.

Ik woon niet in de buurt, kan ik jou wel boeken?

Ja dat kan! Ik verplaats mij over heel Nederland en zelfs naar België. Ik ben dan ook overal beschikbaar en geen regio gebonden fotograaf. De reiskosten zijn inbegrepen bij de prijs binnen omgeving Arnhem tot een maximaal van 15 kilometer. Woon je buiten de straal van 15 kilometer vanaf Arnhem reken ik met een ander tarief, 0,50c per km.

Wat als het onverwachts een keizersnede wordt?

Ook dit gedeelte hoort bij een bevallingsreportage, afhankelijk van het medisch personeel beslissen we samen of ik mee mag. Kan dit niet dan wacht ik tot dit voorbij is en fotografeer ik alsnog de momenten die daarna komen.

Auteursrecht en gebruiksrecht

-Naomi Vonk Fotografie heeft en behoud te allen tijden het auteursrecht over de gemaakte foto’s. -De klant geeft de fotografe bij het bevestigen van de afspraak toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor haar website, portfolio, blog, social media platformen, fotowedstrijden, flyers, exposities etc. Hiervoor wordt geen vergoeding of restitutie gegeven. Indien de klant dit niet wil, dient dit voorafgaand aan de sessie via de mail naar naomivonkfotografie@gmail.com kenbaar gemaakt te worden.

-Niet gebruikt materiaal is niet opvraagbaar of opeisbaar. Tevens is het niet mogelijk om de RAW bestanden op te vragen. Dit is en blijft te allen tijden eigendomsrecht van Naomi Vonk Fotografie. -Het is absoluut niet toegestaan de geleverde foto’s in andere bewerkingen, uitsnede enzovoort op social media te plaatsen met verwijzing naar Naomi Vonk Fotografie.

-In verband met Copyright is het niet toegestaan om de foto’s van Naomi Vonk Fotografie zelf na te bewerken of hier filters overheen te plaatsen.
Daarnaast steekt Naomi Vonk Fotografie heel veel tijd in de nabewerking van de foto’s zodat deze in lijn zijn met de rest van al Naomi Vonk Fotografie haar werk. Als de foto’s van Naomi Vonk Fotografie zelf nabewerkt worden, geeft dit een onrealistisch beeld over Naomi Vonk Fotografie haar werk, voor potentiële klanten.

-Naomi Vonk Fotografie heeft te allen tijde het recht deze voorwaarden en/of de inhoud van de site en de prijzen te wijzigen. Men mag de foto’s niet voor commerciële doeleinden gebruiken zonder dit vooraf besproken te hebben met Naomi Vonk Fotografie. Bronmelding blijft dan ook verplicht. -De klant krijgt het gebruikersrecht over de geleverde foto’s. Het gebruiksrecht is alleen van toepassing op privé gebruik. Fotoreportages die afgenomen worden zijn voor persoonlijke doeleinden en mag niet doorgestuurd of doorverkocht worden aan derden of commercieel uitgebuit worden zonder overleg met en een vergoeding voor de fotograaf. Tevens dient de naam en website van de fotograaf genoemd te worden bij commercieel gebruik.

-Bij inbreuk op de auteursrechten en/of persoonlijkheidsrechten van Naomi Vonk Fotografie, rekent de fotograaf drie maal de gebruikelijke licentievergoeding voor een dergelijk geval, ter vergoeding van de geleden schade.


-Naamsvermelding en taggen op social media en andere kanalen wordt altijd gewaardeerd!

Overmacht

Het kan gebeuren dat een fotoshoot door overmacht niet door kan gaan door bijvoorbeeld ziekte, twee geboortes tegelijk of andere onvoorziene omstandigheden. Hierdoor zal de fotografe niet aan de afspraak kunnen voldoen. Naomi Vonk Fotografie werkt met backup fotografen indien de fotoshoot niet verzet kan worden.

klachten

-klachten dienen binnen 5 werkdagen na levering van de foto’s schriftelijk, per e-mail, te worden ingediend naar naomivonkfotografie@gmail.com. De klacht zal naar alle redelijkheid worden beoordeeld en bij een gegronde klacht zal deze zo snel mogelijk opgelost worden.


-Fotografie is een kwestie van creativiteit en eigen smaak. Je kunt in de portfolio van Naomi Vonk Fotografie zien en lezen wat de stijl van de fotograaf is. Als je een reportage bij Naomi Vonk Fotografie boekt, ga je akkoord met de stijl van de fotograaf. Hier kan je later niet op terugkomen en is geld retourneren om deze reden niet mogelijk.

-Naomi Vonk Fotografie fotografeert over het algemeen zonder flitslicht. Hoewel er gebruik word gemaakt van lichtgevoelige apparatuur kan er zonder onvoldoende licht niet naar wens gefotografeerd worden. De opdrachtgever dient er voor te zorgen dat er voldoende licht aanwezig kan zijn in de ruimte waar de fotoshoot plaats zal vinden.

-Het resultaat van de reportages is een interpretatie van de fotograaf en berust op de artistieke autonomie van de fotograaf. Klachten over hoe het karakter op het portret overkomt worden niet in behandeling genomen. Dit geldt eveneens voor de nabewerking of de aanwezigheid van zogenaamde ruis bij slechte lichtomstandigheden.

Privacy en persoonsgegevens

-Naomi Vonk Fotografie zal nooit persoonlijke gegevens openbaar maken of doorgeven aan derden. -De klant is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de fotobestanden, vanaf het moment van versturen. Bestanden, welke niet voor promotie gebruikt worden, worden wegens privacy gevoeligheid niet langer dan 6 maanden in back-up bewaard. Na deze periode is het dan ook niet meer mogelijk nabestellingen te plaatsen. Het is aan te raden om zelf een aantal kopieën te maken van de reportage als back-up.

-Naomi Vonk Fotografie zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres, etc.) openbaar maken of doorgeven aan derden.


-Een kopie van de gemaakte afspraken, de overeenkomst & persoonsgegevens word indien nodig enkel gedeeld met een vervangende fotograaf.

-Indien de klant een product besteld kan Naomi Vonk Fotografie er voor kiezen deze rechtstreeks bij de opdrachtgever te laten bezorgen. In dat geval zullen de adresgegevens van de opdrachtgever worden doorgegeven aan de leverancier voor de verzending van het product.


-In de bestandsnaam van de foto’s worden geen persoonsgegevens gebruikt. Zo zullen de foto’s niet naar voren komen in online zoekmachines, wanneer er op de namen van de opdrachtgevers gezocht wordt.

-De bewerkte foto’s worden in hoge resolutie in jpg, binnen 2 weken aangeleverd

-De fotoshoots worden in de ochtenden gepland met zonsopgang of rond zonsondergang.


-ls je kindje het spannend vindt om op de foto te gaan neem dan iets mee wat je kindje fijn vindt. Een favoriete speeltje, knuffel of iets anders.


-Ik raad altijd aan om genoeg eten en drinken mee te nemen, voornamelijk als het een warme dag is. -Er kunnen extra foto’s bestelt worden voor €8,00 inclusief btw.


-Prijzen zijn exclusief reis, verzend- en parkeerkosten.

Goed om te weten