Veiligheidsinstructies

  • De speenkoorden worden gemaakt volgens de veiligheidseisen *( NEN 12586 ) en zijn daarom maximaal 22cm exclusief clip. Als het koord langer zou worden gemaakt dan kan deze om de nek van uw kindje komen en zijn deze niet veilig.

  • Bij gebruik altijd bevestigen aan een kledingstuk. Een speenkoord is een hulpmiddel om de speen niet kwijt te raken, het is dus geen speelgoed!

  • Al onze speenkoorden worden met de hand gemaakt en dienen nooit zonder toezicht te worden gebruikt van een volwassene, zoals bijvoorbeeld in bed tijdens het slapen of in een wiegje, het is geen speelgoed!

  • De speenkoorden zijn niet bedoeld om in de mond te stoppen, alsnog blijft dit een hulpstuk en geen speelgoed! Wanneer speenkoorden in contact komen met (veel) speeksel en/of vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen en/of sneller kapot gaan.

  • Een speenkoord is onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten voor elk gebruik!

 

Gebruik van een speenkoord is altijd op eigen verantwoordelijkheid. Vonkies kids is niet aansprakelijk voor eventuele schade door gebruik van een speenkoord. Vonkies Kids controleert met zorg alle producten voordat deze worden verzonden. Wel willen wij je er graag op attenderen dat Vonkies Kids niet aansprakelijk gesteld kan worden met betrekking tot het gebruik van onze producten. Laat je kindje nooit alleen met onze producten, het gebruik is geheel op eigen risico. Je bent en blijft als ouder/verzorger zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid van jouw kindje.

Lees hierom de veiligheidsinformatie goed door voor en tijdens het gebruik van de producten.

 

*Er bestaat een NEN-norm voor speenkoorden. Dit zijn de eisen waaraan een speenkoord moet voldoen:

- De minimum breedte is 6 mm.

- De maximum lengte is 22 cm. 

- De clips of andere sluiting mogen niet breder zijn dan het koord zelf en moet voorzien zijn van gaatjes.

 

*Vonkies kids is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten altijd te verwijderen.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s). Bij het akkoord gaan met de algemene voorwaarden wordt er bevestigd dat er kennis genomen is van deze voorschriften.